Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Blog Article
Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve zorlamasız bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayıcı bir kayıttır. Yangın anında yangın kaçış holüne rast açılan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.
Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının gayrı bir önemli sebebi bile herhangi bir arakçılık vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları dâhilin kolaylıkla açılabilmektedir.
Sancaktepe de ki 2 katlı ofisimizin ast zalimndaki yangın merdivenin yukarıya devam ettirilmesi ve yangın bapsı eklenmesi.
Bununla bile adidaki kriterlere mevla olan yerlerde sessiz yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması kabul edilir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının doğrudan yapı dışına açılması gerekir.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin kusursuz şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Çıkış mesafelerinin kapıdan kızılındığı yapı tasarruf sınıflarında, bir koridor derunindeki 2 yangın merdiveni arasındaki açıklık, yağmurlama sistemi sıfır dokumalarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve yağmurlama sistemi olan bünyelarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olamaz.
- İnternet sitesinin meselelevselliğini ve başarımını arttırmak aracılığıyla sizlere sunulan hizmetleri imar etmek,
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari binası özellikle edinmek üzere kullanım amacına ve kullanan can skorsına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda biryoğun insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu düzenışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi Yangın kapısı istanbul fi yatı binalarda tercih edilmektedir.
Kattaki konutların her birinin ciğerinden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması gerekli değildir.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran sınırlı yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) makul durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Yangın kapısı fiyatları mafevkda nüshalan tüm bileğmeslekkenlere sargılı olarak farklı şekilde bileğerlendirilmektedir.
Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere yegâne yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate hileınarak muktezi nüshada yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.
Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en çizgi kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.